Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη


Μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη

Γεια σας είμαι μια μαθήτρια εννέα χρονών και πηγαίνω στην Τετάρτη τάξη. Κατοικώ στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Κηφισιά – Καλαμαριάς. Η πόλη που ζω ανήκει στο νομό Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρίσκεται στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας. Η Θεσσαλονίκη είναι η συμπρωτεύουσα της χώρας μας.
Αν είστε επισκέπτες της πόλης μας μπορείτε να επισκεφθείτε διάφορα αξιοθέατα όπως: Αρχαιολογικό και βυζαντινό μουσείο, την Καμάρα, την Ροτόντα, τον Λευκό Πύργο, να ανεβείτε στα Κάστρα και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα από κει. Μπορείτε ακόμα να περάσετε από το χώρο της έκθεσης και να δείτε από κοντά τον Πύργο του ΟΤΕ. Επίσης στο λιμάνι βρίσκεται το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, του Μακεδόνα βασιλιά, πάνω στο άλογό του. Για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει μία βόλτα στην πόλη χωρίς να περπατήσει, υπάρχει μια γραμμή του ΟΑΣΘ που κάνει αυτή τη διαδρομή. Όταν τελειώσετε τον περίπατό σας, σας προτείνω να φάτε μια λαχταριστή μπουγάτσα και να πιείτε έναν δροσερό χυμό στην πλατεία Αριστοτέλους, αγναντεύοντας το Θερμαϊκό κόλπο.
Για να φτάσετε στην πόλη μας μπορείτε να ταξιδέψετε με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο, αεροπλάνο ή καράβι ανάλογα από πού έρχεστε. Να είστε σίγουροι ότι από την πόλη μας θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.  

Γράφει η…Tweety

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου