Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Φτιάχνουμε ιστορίες;


Τι συμβαίνει όταν μια πέτρα φαντασίας χτυπά τη λέξη ΛΥΚΟΣ και δημιουργεί καινούριες; Πώς τα παιδιά θα φωλιάσουν στην ιστορία τις λέξεις λουκουμάκια, ύποπτα,κρουαζιέρα, ουρανός, σταφύλια;

Γεννημένος… «ζαχαροπλάστης»!
Κάποτε, σε ένα σπίτι φτιαγμένο από πολύχρωμα τουβλάκια Lego, ζούσε ένας τεμπέλης λύκος κάθε μέρα διάβαζε γελοιογραφίες και έκανε συλλογή από γύρη αγριολούλουδων. Μερικοί λύκοι τον φώναζαν ατάλαντο και άχρηστο, μα ο Τενζίν ήξερε πολύ καλά πως δεν ήταν. Παρόλο που είχε μια πολύ μικρή κουζίνα στο σπίτι του, έκανε απίστευτα λουκουμάκια  και ζαχαρωτά που έτρωγε κάθε μεσημέρι. Μια μέρα με πεντακάθαρο, μωβ ουρανό ο Τενζίν πήρε τον κατήφορο του κακοτράχαλου βουνού για να συναντήσει τον παλιό του φίλο, τον Τζιβς που τον  περίμενε σε μια καταπράσινη πλαγιά μαζί με μια… έκπληξη !!! Μόλις ο Τενζίν πέρασε τις τεράστιες πέτρες, είδε μερικές κόκκινες παπαρούνες εδώ και εκεί, και μόλις σήκωσε τη ματιά του είδε ένα τεράστιο τραπεζομάντιλο στρωμένο κάτω, πολλά τυροπιτάκια, σταφύλια και μαρμελάδες μαζί με έναν ύποπτα χαρούμενο Τζιβς…
-Γεια σου, Ταρζάν! Είπε ο Τζιβς.
-Ε, Τζιβς δε με λένε Ταρζάν, αλλά Τενζίν!
-Συγνώμη, αλλά έχουμε πολύ καιρό να βρεθούμε και δεν θυμάμαι πολλά για εσένα, εξάλλου για αυτό σε κάλεσα εδώ, για να ξαναμάθουμε ο ένας τον άλλον.
Και οι δυο κάθισαν στο ριγέ τραπεζομάντιλο και άρχισαν να δοκιμάζουν λιχουδιές. Έκανε κρύο και ο Τενζίν έβαλε  τα χέρια του βαθιά στις τσέπες. Καταλάθος έπιασε μια καραμέλα που είχε φτιάξει χθες και σκέφτηκε να την χαρίσει στον Τζιβς.
-Ορίστε, Τζιβς, αυτή είναι μια καραμέλα που έφτιαξε εχθές το βράδυ.
-Μμ… εσύ την έφτιαξες είπες;!
Ο Τενζίν έγνεψε καταφατικά. Μόλις τελείωσαν το Πικ-νικ, οι δυο φίλοι πήγαν σε ένα ροζ κτίριο με αυτοκόλλητα που απεικόνιζαν τούρτες σοκολάτας και ο Τζιβς έδωσε ένα χαρτί στον Τενζίν λέγοντάς του:
-Υπόγραψε εδώ, δείχνοντάς του ένα κενό σημείο του χαρτιού.
- Για ποιόν λόγο; Απόρησε ο Τενζίν.
-Είναι ένας διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής, που αν κερδίσεις θα πάρεις 10.000 ευρώ και επίσης, εάν δεν κάνεις γρήγορα, θα κλείσουν οι συμμετοχές και θα μείνεις απέξω!
-Καλά, καλά, είπε και έκανε μια μικρή μουτζούρα σε εκείνο το σημείο.
Ύστερα άρχισε να ετοιμάζετε φορώντας μια μπλε ποδιά και έναν άσπρο σκούφο. Ο κριτής που θα δοκίμαζε και θα έκρινε τα πιάτα του βροντοφώναξε:
-Αρχίζουμε σε…1,2,3…ΠΑΜΕ!
Ο Τενζίν όλο άγχος ξεκίνησε να φτιάχνει ένα κέικ από πορτοκάλι και κομμάτια φράουλας. Ο Τζιβς τον παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή. Όταν τα 10 τελευταία δευτερόλεπτα κυλούσαν γοργά,  πασπάλιζε με άχνη το κέικ του. Μόλις ο κριτής βαθμολόγησε τα πιάτα τους, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα:
1η: Λίνα η Καγκουρίνα!
2ος: Τενζίν ο Λύκος!
Ο Τενζίν και ο φίλος του όλο χαρά πήραν το εισιτήριο τους για κρουαζιέρα. Ένα ηλιόλουστο σαββατοκύριακο χάρηκαν το βραβείο τους στα τιρκουάζ νερά μια θάλασσας και από τότε δεν χώρισαν… ΠΟΤΕ!!!
Γράφουν οι: Χρυσοπηγή, Tweety,Γλυκουλίνι, Ζαχαρούλα  Ομάδα: "Οι απίθανοι" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου